Глава спостерігачів ПАРЄ: Україну врятує революція, але не раніше ніж за 25 років

Четвер, 27 вересня 2012, 12:09

Якщо угода про асоціацію з ЄС не буде підписана, то в найближчі 5 років Україна суттєво програє в економічному та соціальному плані.

Про це в інтерв’ю Тиждень.ua сказав глава делегації спостерігачів від ПАРЄ Андреас Ґросс.

Він критично оцінив заяву міністра закордонних справ Костянтина Грищенка Die Presse, що уряд не звільнятиме екс-прем'єра Юлію Тимошенко заради підписання угоди.

"Як я розумію, ваш міністр закордонних справ готовий пожертвувати євроінтеграційними прагненнями більшості українських громадян заради особистих порахунків правлячого класу з колишньою прем’єркою. Вважаю, що інтерес 45 млн людей набагато вищий за політичну помсту", - заявив Ґросс.

"Якщо угода про асоціацію з ЄС не буде підписана, то в найближчі п’ять років Україна суттєво програє в економічному та соціальному плані. Вашому суспільству доведеться заплатити високу ціну за таке рішення. То буде програш для кожного громадянина. Аби не допустити цього, український уряд повинен робити все можливе, щоб підписати цю угоду", - заявив він.

На думку глави делегації спостерігачів, ситуація в Україні з демократією стає все гіршою і врятувати її може лише пробудження громадянського суспільства.

"Звважаючи на все це, ви можете думати, що вам потрібна нова демократична революція. Але, щоб зробити це, необхідно почекати років 25, щоб відбулася зміна поколінь, адже ви не можете робити революцію кожні десять років", - зазначив він.

Як відомо, раніше Ґросс заявив, що в Україні відбувається регрес демократії, а підготовка до виборів викликає занепокоєння.

Крім того, на його думку, ситуація в Україні за президента Віктора Януковича значно гірша за ситуацію в Росії за президента Володимира Путіна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування