Україна не збирається звільняти Тимошенко на вимогу ЄС - Грищенко

П'ятниця, 21 вересня 2012, 12:15

Міністр закордонних справ Костянтин Грищенко заявляє, що Україна не буде реагувати на заклики Євросоюзу звільнити Юлію Тимошенко.

Про це він заявив в інтерв’ю Die Presse.

На зауваження, що ЄС ставить підписання Угоди про асоціацію з Україною в залежність від звільнення Тимошенко, Грищенко відповів:

"Ми не збираємося нічого робити. Наша судова система повинна працювати і спиратися на факти".

Він натякнув, що друзям України не слід давати поради лише зі співчуття до харизматичних політиків, не знаючи точно, що сталося.

"Ми надто довго були під владою Москви, коли вони говорили нам, що ми повинні робити", - додав Грищенко.

Він також не вважає, що справи Тимошенко – особиста помста президента Віктора Януковича: "Я думаю, що ні".

Грищенко наголосив, що шкода від газового контракту Юлії Тимошенко та Володимира Путіна від 2009 року – величезна для України, тоді як Німеччина й Росія задоволені угодою.

При цьому на конференції "Україна на шляху євроінтеграції" у Відні в четвер голова МЗС сказав, що Україна виконає будь-яке рішення Європейського суду з прав людини щодо Тимошенко.

"Україна є учасником статуту ЄСПЛ і має юридичне зобов'язання виконувати рішення", - сказав Грищенко, цитує "Інтерфакс-Україна".

Він наголосив, що для України, яка прагне в ЄС, дуже важливі європейські цінності, і "питання Тимошенко" може бути вирішено виключно в юридичній площині.

"А юридичний шлях веде нас до ЄСПЛ та його рішення", - додав Грищенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування