Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін має намір розглянути скандальний законопроект про вищу освіту

Четвер, 27 вересня 2012, 12:12

Кабінет Міністрів має намір розглянути законопроект про вищу освіту на своєму засіданні 3 жовтня.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, пишуть "Українські новини".

"Цей законопроект буде розглядатися у наступну середу на засіданні Кабінету Міністрів", - сказав Тігіпко.

При цьому віце-прем'єр підкреслив, що в разі позитивного рішення уряду щодо даного законопроекту він буде наполягати на його якнайшвидшому прийнятті у Верховній Раді.

"Якщо він пройде Кабмін, то я буду наполягати, щоб розгляд у парламенті пройшов якнайшвидше, тому що громадськість його практично обговорила, університети і та робоча група, яка над ним працювала, отримали багато інформаційних повідомлень, які його поліпшили. Тобто ми можемо сказати, що громадське обговорення він вже пройшов ", - сказав Тігіпко.

Разом з тим, віце-прем'єр зазначив, що Міністерство освіти і науки, молоді та спорту має певне бачення даного законопроекту.

Крім того, віце-прем'єр упевнений, що над цим законопроектом в парламенті повинні попрацювати і більшість у парламенті, і опозиція.

"Я впевнений, що тут можна об'єднати зусилля і опозиції, і провладних фракцій для того, щоб прийняти", - підкреслив Тігіпко.

Тігіпко прогнозує, що новий законопроект про вищу освіту буде поданий Кабінетом Міністрів на розгляд Ради у вересні, а парламент ухвалить його в жовтні-листопаді.

Як відомо, законопроект Табачника-Згуровського про вищу освіту викликав масові протести студентів, профільний комітет ВР також виступив проти його прийняття.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування