Мажор Рудь таки відсидить за потрійне вбивство

Четвер, 27 вересня 2012, 14:04

Сина дніпропетровського екс-райпрокурора Дмитра Рудя, який збив на смерть трьох жінок, взяли під варту та направлять до виправної колонії.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

У четвер Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ залишив без змін вирок Апеляційного суду Запорізької області від 10 квітня 2012 року Дмитру Рудю.

Таким чином касаційна інстанція підтвердила покарання у вигляді 6 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки, та відмінила рішення суду першої інстанції.

Прокурор у справі Оксана Дрогобицька повідомила, що прокуратура з рішенням Вищого спеціалізованого суду погоджується, вирок набрав законної сили та підлягає виконанню.

"Дмитра Рудя після оголошення рішення касаційної інстанції взято під варту та буде направлено для відбування покарання до виправної установи" -додала прокурор Дрогобицька.  

Як відомо, Рудь в жовтні 2010 року, керуючи джипом, у Дніпропетровську збив на смерть трьох жінок і зник з місця події, але незабаром був затриманий. 2 грудня Хортицький райсуд Запоріжжя засудив підсудного до 5 років позбавлення волі. Прокуратура оскаржила вирок - держобвинувач наполягав на семи роках ув'язнення.

Підсудний тричі ігнорував засідання апеляційного суду. Його адвокат пояснював, що через хворобу. 10 квітня Апеляційний суд Запорізької області збільшив термін покарання до 6 років позбавлення волі. Однак його так і не взяли під варту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування