Андрухович: українська влада хоче контролювати навіть літературу

Четвер, 27 вересня 2012, 17:17

Громадського простору, який функціонує незалежно від влади, в Україні стає все менше і менше, бо можновладці хочуть контролювати все.

Про це письменник Юрій Андрухович заявив в інтерв’ю німецькому виданню Kölner Stadt-Anzeiger, повідомляє "Український тиждень".

"До цих пір було зроблено лише кілька спроб переслідувати письменників, але все переважно закінчилося "хеппіендом", так що це здалося більше тактикою залякування – так би мовити профілактикою", - зазначив він.

На думку Андруховича, "можновладці мають надто багато проблем зі своїми прямими противниками в політичній опозиції, так що вони поки почекають з митцями".

"Я відчуваю, як коло людей, які читають, в Україні постійно звужується. Але це не означає, що письменник в такій країні зараз повинен мовчати. Думаю ні. Література не може врятувати цю країну, але вона може принаймні дати їй надію", - зазначив він.

"Громадського простору, який функціонує незалежно від влади, нині стає все менше і менше. Можновладці хочуть контролювати все в країні, в тому числі літературні фестивалі, а інакше організатори матимуть "фінансові проблеми", - сказав письменник.

"Логіка влади така: або ви запрошуєте нас стати "спонсором", або подія не відбудеться. Це, звичайно, дуже пригнічує", - наголосив Андрухович. 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News