Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Стрілка" з Каравану вже прив'язують до політичних акцій

П'ятниця, 28 вересня 2012, 11:05

Людина, схожа на "стрілка" із ТЦ Караван, була зафіксований на політичних акціях.

Про це пише Російська газета з посиланням на джерело в українських спецслужбах.

"Це явно не побутовий злочин, не нервовий зрив психопата. Вся поведінка вбивці, влучність стрілянини, те, що він не відкрив стрілянину в залі, і навіть те, як він підбирав маршрут відходу - пішки, через парки – каже про те, що ми маємо справу з людиною, що пройшла спеціальну підготовку, кіллером", - вважає співрозмовник газети.

"Гільзи від його "Макарова", вилучені на місці, не проходять по гильзотекам українських силових структур. Немає його відбитків і в кримінальній базі", - додав він.

"Але людина, схожа на злочинця, ідентифікована на зйомках політичних акцій, зроблених зовнішнім спостереженням", - пояснив співрозмовник.

Спецслужби також поєднують інцидент в Каравані з телефонним дзвінком про замінування залізничного вокзалу. На думку співрозмоника видання, таким чином він намагався відтягнути частину міліції на виклик.

Надії на схоплення "стрілка" українські слідчі пов'язують із Росією.

Так, сигнал телефону вокзального мінера, за словами джерела, був загублений "саме на границі Київської й Брянської областей". (З Брянською областю межують Чернігівська та Сумська області, Київська - ні - УП)

"Убивцю вже потрібно шукати в іншому часовому поясі. Дев'ять із десяти, що він уже в Росії", - сказав він.

За словами співрозмовника, українська сторона контактує з російськими колегами із цього приводу, але поки неофіційно.

"Ми маємо справу з людиною розпачливою, швидше за все, - яка воювала. Залишається з'ясувати, чим він насправді займався й що робив на мітингах. Це на сьогодні головне питання, що цікавить нас,", - додав співрозмовник.

При цьому Міністерство внутрішніх справ спростовує інформацію ЗМІ про втечу в Росію вбивці, повідомив начальник прес-служби Головуправління Міністерства внутрішніх справ Ігор Михалко, передають Українські новини.

"Це лише журналістське припущення, не більше того", - відзначив він.

За його словами, міліція відпрацьовує всі можливі версії подій, однак однозначно говорити на цьому етапі про перевагу тієї або іншої з них занадто рано.

Начальник прес-служби МВС Володимир Поліщук повідомив, що співробітники Державної прикордонної служби вчасно одержали орієнтування на підозрюваного.

На даний момент міліція продовжує пошуки злочинця.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування