Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов про наклеп: "Я проти, щоб журналісти сиділи у в'язниці"

П'ятниця, 28 вересня 2012, 12:32

Депутат і олігарх Рінат Ахметов виступає проти впровадження кримінальної відповідальності за розповсюдження наклепу.

Про це йдеться у його коментарі з приводу законопроекту, який передбачає упровадження кримінальної відповідальності за розповсюдження наклепу, переданому УНІАН.

"Я – проти наклепу. Але ще більше я проти того, щоб журналісти опинилися під тиском і за правду сиділи у в'язниці", - заявляє Ахметов.

За його словами, необхідно знайти таке рішення, яке захистить право на свободу слова, захистить журналіста і захистить просту людину від наклепу.

Президент благодійних фондів "Розвиток України" і "Ефективне управління", а також власник групи СКМ, яка займається і медіабізнесом, пропонує залучити до цього експертів.

"Я пропоную використати можливості Фонду "Ефективне управління" для залучення сильних експертів, українських і міжнародних, щоб системно вивчити світові практики, законодавства інших країн, організувати прозоре обговорення і виробити оптимальний для нашої країни варіант", - заявляє Ахметов.

Як відомо, 18 вересня Верховна Рада ухвалила у першому читанні проект закону, яким передбачається упровадження кримінальної відповідальності за розповсюдження наклепу з покаранням від 3 до 5 років ув’язнення. Проект вніс "регіонал" Віталій Журавський.

Картка Ахметова проголосувала "за" даний законопроект.

Журналісти виступили проти ухвалення цього закону. Також положення законопроекту піддали критиці Єврокомісія, Ради Європи, ОБСЄ і депутати Європарламенту.

25 вересня Журавський зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про ухвалення у першому читанні законопроекту про криміналізацію відповідальності за розповсюдження наклепу. Для його відкликання потрібно 226 голосів нардепів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...