ЦВК оголосила партії Ляшка попередження

Субота, 29 вересня 2012, 17:45

ЦВК оголосила попередження Радикальній партії Олега Ляшка за порушення виборчого законодавства при проведенні передвиборчої агітації.

Як передає УНІАН, відповідне рішення ухвалено в суботу на засіданні ЦВК на підставі рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав факт порушення законодавства.

Зокрема, суд визнав порушенням здійснення партією агітації за допомогою агітаційних листівок, які не містили вихідних даних щодо замовника та джерела фінансування друку цієї продукції.

Водночас, оголошення попередження партії чи кандидату у народні депутати, згідно з чинним законом про вибори, не призводить до їх виключення з передвиборчої боротьби, навіть за умови, якщо таких попереджень буде декілька.

На засіданні ЦВК також скасувала реєстрацію ще 19 кандидатів у депутати, які балотувалися до Верховної Ради у одномандатних виборчих округах на підставі власних заяв кандидатів про відмову балотуватися.

З них, від боротьби за депутатський мандат відмовилися одразу семеро кандидатів-самовисуванців в окрузі № 31 (м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область), а також п’ять – в окрузі № 138 (смт Ширяєве, Одеська область).

Таким чином, станом на 29 вересня з виборчої кампанії вибув 91 кандидат у депутати, у тому числі 2 – за рішенням суду, 88 – за власною заявою про відмову балотуватися до Верховної Ради та 1 – у зв’язку зі смертю. Свою боротьбу за депутатський мандат у 225 одномандатних виборчих округах продовжує 3 041 кандидат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування