У Запоріжжі під мітинги голосують за "язык"

Середа, 5 вересня 2012, 12:16

У будівлі запорізької міської ради, де об 11:00 почалася сесія, на якій розглядається "мовне питання", проходить мітинг.

По обидва боки будівлі розташувалися два колони із представників Партії регіонів і опозиції, передає "Запорожье. Комментарии".

На стороні біло-блакитних видні українські прапори й плакати з гаслами: : "Русский язык – межнациональный, общинный", "Мы не против украинского, мы – за русский!", "Большинство запорожцев думают и говорят на русском языке", "Українська мова – державна, російська – рідна".

Фото Андрія Глущенка "РепортерUA

Прихильники опозиції представлені прихильниками "Свобода" і "Батьківщина" тримають у руках транспаранти з написами: "Ні! мовному розколу України", "Хочеш двомовності – вивчи українську", "Мовна політика влади – лінгвоцид, етноцид і  геноцид", "Депутат, почім совість?"

Мітинг супроводжується вигуками:  "Ганьба" і "Фашисти геть" з боку опозиції й гаслами в підтримку російської мови з боку регіоналів. 

Незважаючи на агресивний настрой обох сторін захід проходить без сутичок. Мітинг охороняється співробітниками правоохоронних органів. 

Раніше Запорізька обласна рада на позачерговій сесії 16 серпня прийняла рішення про надання російській мові статусу регіональної.

Мер Запоріжжя - Олександр Сін, який обирався як представник БЮТ, однак потім вступив у Партію Регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...