Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ підтверджує, що хапала чиновника в Івано-Франківську за хабар

Середа, 10 жовтня 2012, 11:05

Співробітники прокуратури і СБУ затримали голову департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківська Олега Гаркоту за отримання хабара у 30 тисяч доларів.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України, коментуючи затримання чиновника у вівторок та наступну інформацію джерела про хабар.

"9 жовтня в м. Івано-Франківську співробітники СБ України і прокуратури затримали "на гарячому" після одержання хабара у розмірі 30 тисяч доларів США голову департаменту архітектури та містобудування Івано-Франківського міськвиконкому Гаркота О.Т.", - сказано в повідомленні.

"Матеріали документування свідчать про те, що чиновник вимагав від місцевого підприємця гроші за видачу довідки щодо містобудівних умов та обмежень для будівництва багатоповерхового житлового будинку у м. Івано-Франківськ", - інформує СБУ.

За цим фактом прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) КК України. Слідство триває.

"У зв’язку з погіршенням стану здоров’я наразі затриманий перебуває в лікарні під охороною співробітників СБУ та МВС", - сказано в повідомленні.

У Гаркоти встановлений штучний клапан серця і після затримання у вівторок йому стало зле.

Разом із ним працівники СБУ затримали на кілька годин главу фракції "Свобода" в міськраді Романа Онуфріїва та забудовника Володимира Балагуру, яких потім відпустили.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування