Податківця Житомирщини затримали на хабарі

Середа, 10 жовтня 2012, 20:05

У Житомирі співробітники Служби безпеки України затримали на хабарі одного з керівників Державної податкової інспекції обласного центру.

Чиновник вимагала та одержала хабара від директора одного з місцевих товариств з обмеженою відповідальністю з іноземними інвестиціями міста, повідомляє прес-служба СБУ.

Встановлено, що у вересні-жовтні 2012 року під час проведення планової виїзної документальної перевірки фінансово-господарської діяльності цього ТОВ податківцями було виявлено низку порушень вимог чинного законодавства, за що товариство мало сплатити штрафні санкції і нарахування на суму понад 500 тисяч гривень.

За зменшення розміру штрафних нарахувань майже удвічі - до 279 тисяч гривень - 47-річна посадова особа податкової інспекції Житомира вимагала у директора ТОВ хабара у розмірі 50 тисяч гривень.

9 жовтня співробітники СБУ затримали хабарницю "на гарячому" одразу після отримання цієї суми у приміщенні бізнес-центру Житомира.

За матеріалами СБУ прокуратурою Житомирської області стосовно затриманої порушено кримінальну справу за ознаками вчинення нею злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК (одержання хабара, поєднаного з вимаганням, службовою особою, яка займає відповідальне становище).

Наразі затримана перебуває під вартою. Слідство у справі триває.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування