МВФ: відновлення світової економки під загрозою. Рейтинг Іспанії понизили

Четвер, 11 жовтня 2012, 09:07

Відновлення світової економіки під загрозою, бо багато держав недостатньо швидко проводять економічні реформи, необхідні в даній ситуації.

Про це заявила Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Виступаючи в Токіо на щорічному засіданні МВФ, Лагард підкреслила, що світова економіка залежна від політичних рішень лідерів держав.

Зокрема, глава МВФ назвала в числі найважливіших проблем європейську економічну кризу.

Також вона підкреслила, що великий борг США є стримуючим чинником для багатьох інвесторів.

У той же час міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's понизило довгостроковий кредитний рейтинг Іспанії на дві сходинки - з "BBB+" до "BBB-" з негативним прогнозом.

Короткостроковий рейтинг також був знижений з "A-2" до "A-3".

Агентство пояснило це рішення погіршенням економічної ситуації в Іспанії, зростанням безробіття й розбіжностями між урядом і регіональною владою.

У той же час іспанський Червоний хрест почав збирати кошти цього разу не на користь голодуючих у далеких країнах, а для громадян власної країни.

Акція "Зараз або ніколи!" проходить під патронатом королівської родини, у ній беруть участь відомі політики, письменники й артисти.

У списках нужденних - близько 300 тисяч імен. Серед них чимало родин, яким ніколи ще не доводилося звертатися по допомогу, і перебороти цей бар'єр їм нелегко.

За рік армія безробітних в Іспанії виросла на 5 мільйонів осіб. Більше мільйона (з доходом менш 627 євро на місяць)живуть за межею бідності.

Українська правда за матеріалами ВВС та Euronews

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...