Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євроспостерігачів усе більше тривожить адмінресурс, арешти й підкуп

Четвер, 11 жовтня 2012, 13:00

Спостерігачі місії ENEMO констатують збільшення фактів зловживання адміністративним ресурсом у ході передвиборної кампанії в Україні.

Про це заявив координатор довгострокових спостерігачів місії Ельмір Цамич на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За інформацією наших спостерігачів, місцева влада в певних випадках намагається обмежити політичну діяльність кандидатів, які будуть балотуватися. І в цьому випадку також посилюється політична боротьба на рівні різних партій, які беруть участь у виборах", - сказав він.

"Крім того, є велике використання адміністративного ресурсу для досягнення своїх результатів, а також політичний підкуп", - заявив Цамич.

Зокрема, він зазначив, що факти підкупу фіксуються у вищих навчальних закладах, школах і навіть дитячих садках.

Крім того, Європейська мережа організацій за спостереженням за виборами (ENEMO) відзначає збільшення кількості скарг кандидатів у депутати на тиск із боку представників влади й арешти, повідомляють "Українські новини".

"Виросла кількість скарг кандидатів на тиск і арешти", - заявив керівник спостережної місії ENEMO в Україні Пітер Новотни.

У проміжному звіті організації зазначається, що деякі кандидати з цих причин відмовляються брати участь у виборах.

"В окрузі №18 Вінницької області кандидата-самовисуванця Руслана Демчака заарештували після розслідувань податкової служби. В окрузі №9 обвинувачення проти кандидата від "Батьківщини" виросли від обвинувачення у хуліганстві до навмисного убивства. У двох випадках арештовані кандидати викликаються до суду кандидатами від Партії регіонів", - говориться у звіті.

Новотни повідомив, що попередні підсумки виборів спостерігачі ENEMO представлять наступного дня після виборів.

Остаточний звіт, як правило, спостерігачі представляють через місяць після виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування