Комітет виборців скаржиться, що його ім'я використовують

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 11:51

Комітет виборців України повідомляє про факти незаконного використання імені організації.

Про це йдеться в заяві прес-служби організації, оприлюдненій у п’ятницю.

"З наближенням дня голосування все частішими стають факти поширення від імені Комітету виборців Україні фальшивих соціологічних опитувань, агітаційної продукції або неправдивої інформації в ЗМІ", - йдеться в повідомленні.

Один із перших сигналів фальсифікації інформації надійшов з Волині. Ще у серпні від імені КВУ в низці місцевих ЗМІ було поширено результати опитування по п'яти округах області. Методологія, яку ніби-то використали горе-дослідники суперечить усім вимогам репрезентативного соціологічного дослідження.

У Севастополі у газеті "Вести" у випуску No.22 (227) від 5.10.2012 року було надруковано результати опитування, за словами авторів, проведеного Комітетом виборців у 224 виборчому окрузі.

КВУ заявляє, що жодних соціологічних опитувань в Севастополі не проводив.

Декілька всеукраїнських видань поширили коментар представника Черкаського відділення КВУ Юрія Саса стосовно причетності кандидата у депутати Антона Яценка до ДТП. Посилаючись на Саса, журналісти спростовували причетність кандидата до цієї події.

КВУ наголошує, що ні організація, ні особисто Сас не робили жодних заяв стосовно цього питання.

На початку тижня на Херсонщині у виборчому окрузі No.185 невідомі розповсюджували листівки від імені КВУ, в яких містилася наклепницька інформація на одного з кандидатів по цьому округу та виборців попереджували про його непорядність. КВУ заявляє, що жодних листівок у Херсонській області не замовляв, не виготовляв і не поширював.

КВУ наголошує, що під час передвиборчої кампанії 2012 року організація не проводить жодних соціологічних досліджень та розповсюджує лише просвітницьку продукцію, яка не містить агітації "за" чи "проти" суб'єктів виборчого процесу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування