Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко подав до суду на Турчинова, політологів і сім видань

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 13:08

Екс-майор держохорони Микола Мельниченко подав до суду на партію "Батьківщина" і особисто на першого заступника глави партії Олександра Турчинова.

Про це розповів на прес-конференції адвокат Мельниченка Микола Неділько, передає ЛІГАБізнесІнформ.

Мельниченко просить Печерський райсуд зобов'язати партію і Турчинова спростувати свої заяви, що стосуються недостовірності інформації екс-майора про причетність Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня.

"Що ми просимо в позовних заявах - зобов'язати політичну партію "Батьківщина" та одного з її керівників Турчинова спростувати поширену ними інформацію і публічно вибачитися", - сказав він.

Разом з тим, що стосується самої інформації, про яку йде мова, він сказав, що записи з кабінету Кучми, де фігурує прізвище Тимошенко, Мельниченко не хоче оприлюднювати з етичних міркувань.

"Якщо Турчинов публічно не вибачиться, то будуть судові процеси, як в Україні, так і в США. І на цих судових процесах Мельниченко доведеться дуже багато розповідати. Якщо Мельниченко в судових процесах буде давати свідчення - буде відкритий американський ящик Пандори. Багато чого потрібно буде розповісти, не всі такі білі і пухнасті, як себе видають", - продовжив адвокат.

Крім цього, захисник розповів, що в суди передано ще сім позовів проти осіб, які коментували заяву Мельниченка.

"Я хочу підкреслити, що всі ці позови подані до власників інтернет-видань, які поширювали недостовірну інформацію. Повірте, що ніяких претензій до ЗМІ ми не маємо", - заявив Неділько.

"Чому так зроблено? Це в процесуальному порядку, якщо не вдається з відкритих джерел встановити місцезнаходження відповідачів, то слід подавати позов відносно ЗМІ. Як тільки ЗМІ нададуть інформацію про тих осіб, що давали коментарі, ми в судовому процесі залучаємо їх в якості відповідачів та знімаємо всі позовні вимоги зі ЗМІ", - пояснив він.

Позови подані до: ТОВ ІА "Українські новини" у зв'язку із заявою адвоката Павла Лазаренка Марини Довгополої; ТОВ ІА "Голос.UA" у зв'язку з коментарем нідерландського правозахисника Олександра Міцца; української редакції "Радіо "Свобода" на статтю адвоката Дмитра Поїзда; ТОВ "Українські медійні системи" (сайт "Главком") у зв'язку з заявами екс-генпрокурора Святослава Піскуна.

А також, три позови подані до ТОВ видавнича група "Нова інформація" (Gazeta.ua) щодо коментарів політологів Вадима Карасьова, Дмитра Видріна та Сергія Тарана.

"Якщо зазначені у позовах особи щиро покаються і принесуть свої вибачення, ми по деяким особам позови відкличемо", - підкреслив він.

Як відомо, раніше Мельниченко опублікував на своїй сторінці в Facebook відомості про вбивство депутата Євгена Щербаня. Згідно думки екс-майора, замовником вбивства був Павло Лазаренко, а оплатили злочин - Юлія Тимошенко і Петро Кириченко.

У свою чергу, Турчинов назвав заяву Мельниченка фарсом і продемонстрував лист, в якому Мельниченко пропонує Тимошенко співробітництво.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування