Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гузар: Передвиборна кампанія справляє погане враження

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 13:30

Колишній предстоятель Української греко-католицької церкви Любомир Гузар каже, що передвиборча кампанія справляє нехороше враження.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "День".

"Я не маю змоги придивитися зблизька до тих, хто сьогодні йде в депутати, але на підставі того, що я чую по радіо чи від тих людей, із якими спілкуюся, у мене складається погане враження", - сказав кардинал УГКЦ.

За його словами, діється багато такого, що не забезпечує "справжніх виборів у повному значенні цього слова".

"Є забагато різних спроб чи то за допомогою підкупу, чи неправди впливати на виборців. Таким чином, створюється атмосфера недовіри, браку прозорості в цілому процесі, складається враження, що в політиків нема бажання якнайкраще, якнайчистіше відбути цей дуже важливий державний акт", - сказав Гузар.

На його думку, і ті, хто займаються підкупом, і ті, хто продає голос, однаково відповідальні за свою поведінку.

"У нормальному, демократичному суспільстві, на мою думку, взагалі не повинно бути намагання здобувати прихильність виборців "крутими шляхами". Будь-які заходи через брехню, підкуп, залякування — не сумісні з природою демократичної діяльності", - сказав Гузар.

Він також пояснив, що люди продають голоси, бо бідні.

"Люди бідні! Для них сто гривень — немаленька сума, тому вони легко продаються. То — не злі люди, просто бідні й залежні. Власне, ми мусимо тим людям нагадати, що це недобре так робити, бо таким чином вони ніколи не вийдуть зі своєї бідності як духовної, так і матеріальної", - сказав кардинал УГКЦ.

Ще одна причина, з якої люди продають голос, - страх.

"Є ще випадки залякування — коли людей прямо ж лякають звільненням, якщо вони не проголосують за певну партію. Треба собі усвідомити, що страх часом має великі очі й нічого більше. Тому треба збиратися з відвагою, щоб зуміти протистояти", - пояснив Гузар.

За його словами, брудних технологій під час виборів не було б, якби в Україні був середній клас.

"В Україні нема середнього класу як такого. Якби ми мали 60—70 відсотків середнього класу, у нас би не відбувалося б того, що зараз відбувається. Середній клас — це люди, які мають почуття гідності, почуваються сильними й готові противитися спокусам", - підсумував Гузар. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: