"Регіонал" попередив спостерігачів, що попередні заяви недопустимі

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 13:48

Заяви деяких міжнародних спостерігачів щодо недемократичності майбутніх парламентських виборів в Україні недопустимі.

Про це повідомив заступник глави Комітету Верховної Ради у закордонних справах, депутат від Партії регіонів Леонід Кожара, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"Уже сьогодні лунають заяви про те, що українські вибори через одну проблему, яка дуже відома, не може бути визнано чесними і прозорими. Це суперечить принципам демократії, співіснування демократичних країн у світі", - сказав він.

Політик зазначив, що в Україні реєструється безпрецедентна кількість спостерігачів, і багато з них уже приїжджають "із готовими звітами про результати виборів, що є недопустимим за демократичною процедурою".

Політик запевнив, що партія влади робить усе можливе для того, щоб ці вибори відбулися чесно і демократично.

"Партія регіонів, яка сьогодні лідирує в передвиборчій кампанії, першою виступає за те, щоб ці вибори відбулися відкрито, відповідно до стандартів ОБСЄ та ЄС", - запевнив Кожара.

Крім того, депутат висловив жаль стосовно того, що в Україні існує традиція звертатися по пораду та допомогу не до українських державних і соціальних інституцій, а до міжнародного співтовариства.

"Парламентські вибори в Україні український народ робить для самого себе. І ми не робимо ці вибори ні для ЄС, ні для США, це суверенний вибір українців, і на сьогодні ми, як правляча партія в Україні, робимо усе, щоб цей вибір був відкритим і чесним", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування