Масового зняття кандидатів від "Удару" і опозиції не буде - експерт

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 17:21

Об'єднана опозиція може домовитися з партією "Удар" про зняття менш рейтингових кандидатів тільки по окремих округах, масового заміщення не буде.

Про це заявив глава Комітету виборців України Олександр Черненко, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Я думаю, якщо вони домовляться, це будуть поодинокі округи. Там, де явна перевага кандидата від "Удару" чи опозиції - трохи більше 10%. І то не у всіх випадках, оскільки десь можуть амбіції зіграти" - зазначив він.

Експерт зазначив, що не по всіх округах є сенс проводити подібну операцію, оскільки кандидати від двох політсил не скрізь мають шанс на перемогу.

Такі домовленості, на його думку, були б логічні по кільком київським округах, де спостерігається явна конкуренція "Удару" і "Батьківщини".

"Я б не перебільшував значення цієї домовленості, але навіть якщо в одному-двох округах це вдасться зробити, це може привести до перемоги опозиції. А якщо вони не домовляться, то програють", - підсумував Черненко.

Як відомо, лідер партії "За Україну!" В'ячеслав Кириленко заявив, що треба підписати "угоду між нами і "Ударом" по мажоритарці" і більшість кандидатів повинні зняти ударовці.

"За моїми оцінками, 2/3 кандидатів повинен зняти "Удар", 1/3 - ми. Зараз саме час домовитися, інакше - проліт", - зазначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування