Захарченко про мітинги: навіщо провокувати міліцію?

Вівторок, 16 жовтня 2012, 14:58

Українська міліція діє дуже толерантно щодо учасників протестних акцій.

Про це у Львові заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, повідомляє Galinfo.

"Подивіться, яким чином діє поліція в Європі, коли на вулиці виходять протестувальники і з їхнього боку відбуваються певні дії. Ви побачите, що поліція застосовує всі засоби: резинові кулі, газ тощо… Українська міліція себе поводиться дуже і дуже толерантно", – зазначив міністр.

Захарченко додав, що "якщо міліцію певні політичні сили не провокуватимуть, вона застосовувати ніяких сил до них не буде".

Міністр нагадав події під Українським домом у Києві, після яких прокуратура порушила 5 кримінальних справ і "жодної відносно працівників міліції".

Разом з тим, додав Захарченко, працівнику міліції зламали ногу, щодо інших правоохоронців застосували газові балончики.

"Питання: навіщо провокувати міліціонерів?… У резерві була достатня кількість міліції для того, щоб біля Дому жодної людини не залишилося. Ми не застосовували цих заходів. Ми дуже толерантно діяли", – додав міністр.

Захарченко наголосив, що міліція поза політикою.

"І як міністр кажу: ми не повинні комусь в якійсь політичній діяльності допомагати. Ми забезпечуємо охорону громадського порядку. Для нас важливо, щоб громадяни, які виходять на мирні акції, їх проводили мирно. І щоб після цих мирних акцій не було розбитих вікон, пошкоджених дверей, щоб адміністративні будівлі працювали… Свобода слова і акції побиття нічого спільного між собою не мають", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News