Саакашвілі повернув громадянство майбутньому прем'єру

Вівторок, 16 жовтня 2012, 15:44

Президент Грузії Михайло Саакашвілі повернув грузинське громадянство кандидату в прем'єри Бідзині Іванішвілі.

Про відповідний указ повідомила на брифінгу у вівторок,  прес-спікер глави держави Манана Манджгаладзе, передають Новості Грузії.

За її словами, дія Указу щодо Іванішвілі почнеться після припинення йому громадянства Франції.

Президент Саакашвілі в жовтні 2011 року, після оголошення Іванішвілі про своє рішення вступити в політику, підписав указ про позбавлення його грузинського громадянства.

За данимм міністерства юстиції, грузинське громадянство, яке Іванішвілі одержав 22 липня 2004 року, було припинено після того, як з'ясувалося, що в 2010 році він став громадянином Франції.

Згідно з грузинським законодавством, громадянин Грузії, який одержує громадянство іншої держави, втрачає право на грузинське громадянство. Однак він може звернутися до президента Грузії із проханням про одержання подвійного громадянства.

Примітно, що 29 грудня 2011 року Іванішвілі офіційно звернувся в посольство Франції в Грузії із проханням припинити йому французьке громадянство.

Однак Франція, як член ЄС, була не вправі зробити це, оскільки в цьому випадку Іванішвілі залишився б особою без громадянства.

Майбутній прем'єр у вівторок також представив повний список кандидатур на посаді в новому складі кабінету міністрів Грузії. 

Перший список був представлений Іванішвілі 8 жовтня, але з тих пір у список кандидатур на посаді в уряді були внесені корективи.

Зокрема, Каха Каладзе, відомий грузинський футболіст тепер представлений на посаду міністра енергетики й природних ресурсів.

Раніше він висувався Іванишвілі на посаду віце-прем'єра й міністра регіонального розвитку й інфраструктури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News