Обама переміг у других дебатах

Середа, 17 жовтня 2012, 08:02

У других  дебатах перед виборами президента США переміг діючий глава Білого дому Барак Обама.

Це були другі дебати, під час яких претенденти на посаду відповідали на питання глядачів. Модератором дебатів вперше за історію були жінка.

За результатами опитування, проведеного CNN, серед глядачів, які дивилися дебати, 46% вважають, що переміг Обама.

39% вважають, що переміг його опонент від республіканської партії Мітт Ромні.

Між тим 58% вважають, що Ромні краще впорається в питаннях економіки, 40% вважають, що це зможе зробити Обама.

 

Опитування каналу CBS News показало, що 37% вважають переможцем дебатів Обаму, а 30% - Ромні.

Цей раунд дебатів виявився набагато складнішим і напруженішим. Обама і Ромні часто перебивали один одного та модератора.

Якщо на минулих дебатах Обама і Ромні орієнтувалися на тих, хто не визначився, цього разу вони намагалися підкреслити відмінності один від одного. Вони сперечалися з кожного питання.

 Фото CNN via Getty images

Дебати проходили на сцені, де кожному з кандидатів було запропоновано стілець, однак більшість дебатів вони простояли на сцені.

 

Ромні пообіцяв, що якщо він стане президентом, "Америка знову запрацює". "Я поверну –збалансований бюджет. Президент цього не зробив, а я зроблю. Я так реформую систему медичного страхування і соціальних гарантій, щоб ми змогли їх зберегти для наступних поколінь. Президент пообіцяв це, але не зробив", - заявив Ромні

"Я підніму наші прибутки. Я, до речі, довів, що я дійсно можу все це, коли я був губернатором", - додав він.

У свою чергу, Обама заявив: "У нас фундаментально різні підходи щодо майбутнього нашої країни. Я вірю, що губернатор Ромні – хороша людина, гарний сім'янин, людина добра і він турбується про віру. Але коли за зачиненими дверима він каже, що 47% населення вважають себе жертвами, які відмовляються від особистої відповідальності – подумайте, про кого це він" – зазначив Обама, маючи на увазі скандал в результаті якого Ромні довелося вибачатися перед американцями.

Щодо економічних питань Обама звинуватив Ромні в захисті інтересів лише багатих американців.

"Губернатор Ромні каже, що у нього є план із п'яти пунктів. Він не має такого плану. В нього є план з одним пунктом. Його план – переконатися, що люди з більшим достатком мають спеціальні правила. Це його філософія і в приватному секторі, і як губернатора, і як кандидата в президенти", – наголосив Обама.

Президентські вибори відбудуться 6 листопада. Треті і останні дебати між кандидатами в президенти відбудуться 22 жовтня і стосуватимуться зовнішньої політики.

У перших дебатах між Обамою та Ромні, переміг республіканець. Після цього рейтинг Ромні збільшився на 2%. Таким чином, він дещо наздогнав Обаму. Втім, не можна точно сказати, хто саме має перевагу і є фаворитом.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування