Яценюк і Тягнибок підпишуть угоду про коаліцію і кличуть Кличка

Середа, 17 жовтня 2012, 11:26

У п’ятницю лідер Об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк та ВО"Свобода" Олег Тягнибок підпишуть політичну угоду про створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді VII скликання.

Про це йдеться в повідомленні "Батьківщини".

"Відповідний текст угоди був опрацьований та погоджений опозиційними політичними партіями шляхом конструктивного діалогу і взаєморозуміння", - йдеться в повідомленні.

"Батьківщина" та "Свобода" також звернулися до лідера партії "УДАР" Віталія Кличка з пропозицією долучитися до створення Коаліції демократичних сил – зараз, ще до завершення парламентських виборів, а не після оголошення їх результатів.

"Завчасна наявність домовленостей між демократичними силами мінімізує ризики створення пропрезидентської більшості у майбутньому парламенті, яку діюча влада буде намагатися сформувати, використовуючи звичні для неї методи та засоби – тиск, підкуп та шантаж народних обранців, особливо обраних в одномандатних виборчих округах", - йдеться в заяві.

Сторони також пропонують, щоб угоду підписали і ті мажоритарники, які були визнані єдиними кандидатами від Об’єднаної опозиції та партії "УДАР" Віталія Кличка.

"Об’єднана опозиція "Батьківщина" та ВО "Свобода" очікують, що партія "УДАР" до 19 жовтня 2012 року висловить свої зауваження та пропозиції до тексту документу, а також оголосить про свою участь у підписанні політичної угоди про створення Коаліції демократичних сил", - наголошують сторони.

Згідно із зазначеним документом, одним із головних завдань Коаліції демократичних сил є повернення України на демократичний та європейський шлях розвитку. Угода передбачає, зокрема, здійснення усіх можливих заходів з метою звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка.

Також передбачене спільне голосування демократичної Коаліції за імпічмент президента Віктора Януковича, за закон про відкликання народного депутата, за встановлення кримінальної відповідальності для народних депутатів, які голосують за інших депутатів.

Окрім того, політичні сили, що підписали угоду, зобов’язуються проголосувати за продовження мораторію щодо формування ринку землі, за скасування мовного закону, за скасування пенсійної реформи, за скасування Податкового кодексу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування