У МЗС обіцяють, що фальсифікацій на виборах в інших країнах не буде

Середа, 17 жовтня 2012, 13:40

У МЗС виключають можливість фальсифікацій на закордонному виборчому окрузі під час парламентських виборів.

"Я цю можливість просто виключаю", - повідомив заступник глави МЗС України Андрій Олефіров на прес-конференції в середу.

За його словами, зовнішньополітичне відомство забезпечило виборчі дільниці закордоном всім необхідним технічним обладнанням, сейфами, транспортом.

За словами заступник міністра, в 77 країнах створені 116 виборчих дільниць при дипломатичних установах України за кордоном. Уже створені попередні списки виборців, їхня кількість становить близько 450 тис. осіб.

Олефіров нагадав, що до 22 жовтня громадяни України можуть подати заяви про включення себе в списки виборців, якщо в попередніх вони відсутні.

У МЗС підкреслюють, що підставою для включення в список виборців є вік 18 років і більше, посвідчення особи, а також написана власноручно заява. При цьому, за словами Олефірова, перебування на консульському обліку й легальне працевлаштування не є підставою для включення до списку.

Він також відзначив, що українці в Росії зможуть проголосувати на шести виборчих дільницях під час парламентських виборів 28 жовтня: Москві, Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі, Новосибірську, Нижньому Новгороді й у Ростові-на-Дону.

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News