Дніпропетровський "терорист" оголосив голодування. Інший подав скаргу на прокуратуру

Середа, 17 жовтня 2012, 14:45

Один з обвинувачених у терактах в Дніпропетровську Віктор Сукачов оголосив голодування з вимогою звільнити його друзів, обвинувачених в цьому злочині.

Про це повідомляють джерела Української правди.

Голодування Сукачов оголосив 15 жовтня у зв'язку з черговою відмовою у заявленому клопотанні щодо звільнення Дмитра Реви і Льва Просквірніна з-під варти, як невинних.

Тим часом адвокати Реви подали скаргу до суду на бездіяльність прокурора Дніпропетровської області щодо заяви про злочини Реви.

У ході вивчення матеріалів кримінальної справи, Рева який звинувачується в пособництві у скоєнні терористичних актів, 2 жовтня подав заяву на ім'я прокурора Дніпропетровської області про вчинений щодо нього злочин.

У своїй заяві Рева вказав на протиправні дії працівників міліції, а саме факт відкритої фальсифікації доказів його причетності до пособництва в здійсненні терактів.

Слід зазначити, що факт протиправності дій співробітників міліції був визнаний слідчим органом і сфальсифіковані докази, які послужили підставою для затримання Реви і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, в подальшому були виключені з обвинувачення.

За словами співрозмовника УП, незважаючи на той факт, що "фактично доказів причетності Реви в ході досудового слідства здобуто не було і обвинувачення ґрунтується лише на припущеннях, кримінальну справу щодо Реви припинено не було".

Рева подав свою заяву 2 жовтня, проте в прокуратуру Дніпропетровської області воно потрапило тільки 8 числа.

Після реєстрації заяви в обласній прокуратурі, 11 жовтня, вона була направлена до Генпрокуратури, оскільки саме вона розслідує теракт.

Згідно з ч.2 ст. 97 КПК України, після прийняття заяви про злочин, прокурор, слідчий, орган дізнання або суддя зобов'язані не пізніше триденного строку прийняти одне з таких рішень: порушити кримінальну справу; відмовити в порушенні; направити заяву за належністю.

Як відомо, за підозрою в організації терактів у Дніпропетровську в квітні були затримані Сукачов Віктор Валерійович 1978 року народження, Федоряк Віталій Віталійович 1977 року народження, Просвірнін Лев Володимирович 1979 року народження. А також Дмитро Рева, чиє ім'я раніше не розголошувалося.

Від вибухів урн у Дніпропетровську 28 квітня постраждало 10 осіб. Ніхто не загинув.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування