Президент бідкається, що люди за політикою не помітили росту зарплат

Середа, 17 жовтня 2012, 16:27

Президент Віктор Янукович вважає, що українці настільки заполітизовані, що не помічають поліпшень в економіці країни.

Про це він сказав у середу на засіданні Комітету економічних реформ.

"Сьогодні є критики, в яких язик повертається щось погане говорити. Це ті, хто роками нічого не робив і в житті своєму нічого не зробив. Вони термінологію навіть не знають, але вже критикують. Тож ми живемо з вами сьогодні в дуже політизованому середовищі" , - сказав він.

"Політична напруженість настільки велика сьогодні, настільки знов людям забили голову політики, що люди вже знову почали втрачати орієнтири", - додав Янукович.

Водночас президент, звертаючись до учасників засідання, сказав, що представляючи виконавчу владу, вони не займаються популізмом і мають говорити людям лише правду.

"Нам не потрібні відсотки або округи, нам необхідний розвиток країни, покращення життя людей", - наголосив президент.

За словами Януковича, в Україні почали розвиватися тенденції поліпшення добробуту громадян. Зокрема, за його словами, зарплата зросла на 15%, зростає споживчий кошик.

"Незважаючи на те, що розвиток економіки природно пригальмувався, як у всьому світі, але ми бачимо, що основи життя, основи благополуччя, тобто доходи громадянина ростуть", - резюмував він.

У свою чергу, завідувачка відділом дослідження рівня життя населення Інституту демографії і соціальних досліджень НАН України Людмила зазначає, що в Україні останніми роками спостерігається зближення рівня бідності між містом і селом за рахунок погіршення показників життя міського населення.

"Четвертий рік поспіль ми спостерігаємо зближення рівня бідності між містом і селом. З одного боку, це позитивно, тому що до 2008 року ці показники розходилися, тобто утворювалася прірва між містом і селом. Останні роки ця прірва зменшується, але не тому, що поліпшується життя сільського населення, а тому, що погіршуються показники у містах, в першу чергу у малих містах", - сказала вона.

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News