Азаров пропонує Литвину створити суспільне телебачення

Середа, 17 жовтня 2012, 17:59

Кабінет міністрів пропонує Верховній раді створити суспільне телебачення.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

На засіданні 17 жовтня Кабмін схвалив проект закону "Про Суспільне телебачення та радіомовлення України".

"Ухвалення цього закону сприятиме формуванню громадянського суспільства в Україні та забезпечить належну реалізацію конституційного права кожного на інформацію", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, дискусія щодо створення суспільного телебачення в Україні ведеться вже довгий час. Зокрема, створити його передбачалося після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах в 2004 році, однак влада розійшлися в думках, чи створювати його на базі Національної телекомпанії України (НТКУ) або робити з нуля після парламентських виборів 2006 року.

Про створення суспільного телебачення на державному рівні знову заговорили в червні 2010 року. Президент Віктор Янукович запропонував затвердити й винести на громадське обговорення концепцію суспільного каналу.

Затверджений влітку 2011 року Кабміном документ був переданий в адміністрацію президента. Але наприкінці 2011 року він був повернутий на доопрацювання.

У вересні 2012 року Держкомітет з питань телебачення й радіомовлення підготував і передав у Кабінет міністрів нову версію законопроекту "Про суспільне телебачення й радіомовлення".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування