ЦВК просить прокуратуру розібратись з виборчою комісією на окрузі Терьохіна

Середа, 17 жовтня 2012, 18:11

ЦВК передала до прокуратури Києва скаргу кандидата в депутати Сергія Терьохіна на дії окружної виборчої комісії 211 округу.

Таке рішення ЦВК ухвалила на засіданні в середу.

3 жовтня до ЦВК надійшла скарга Терьохіна і керівника київського штабу "Батьківщини" Юрія Одарченка про те, що ОВК не врахувала подання Терьохіна щодо включення кандидатур до дільничних виборчих комісій.

Терьохін просив виправити це порушення та достроково припинити повноваження усього складу окружної виборчої комісії.

Дії ОВК також були оскаржені в суді і суд частково задовольнив скаргу Терьохіна, що стосується включення представників до дільничних комісій.

Однак відмовився припинити повноваження усього складу окружної виборчої комісії. ЦВК також лише вказала на несумлінне ставлення членів ОВК до виконання своїх обов’язків.

"Однак окремі процедурні порушення при ухваленні цього рішення не можуть бути підставою для його повного скасування, оскільки вони не потягли прийняття неправомірного рішення по суті повністю", - сказано в рішенні ЦВК.

ЦВК звернуло увагу ОВК на необхідність дотримання законодавства, крім того копію заяви Терьохіна надіслано до прокуратури Києва для перевірки.

В це й же день ЦВК відхилило скарги кандидата Винничука у 219 окрузі на дії представника об’єднаної опозиції Володимира Бондаренка, який проводив зустріч з виборцями у приміщенні районної поліклініки.

Також ЦВК не задовольнило скаргу регіонала Олександра Супруненка на агітаційні плакати "ударівця" Олексія Давиденка в 216 окрузі.

Водночас ЦВК оголосила попередження кандидату на прізвище Беркут, який у 106 виборчому окрузі "поширював неправдиву наклепницьку інформацію щодо "регіонала" Олексія Кунченка".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News