КВУ: Кандидати заплутали виборців – ті вже не пам'ятають, у кого брали гречку

Четвер, 18 жовтня 2012, 16:29

Технології підкупу виборців на нинішніх парламентських виборах удосконалюються, однак можуть не спрацювати через те, що їх застосовують кілька кандидатів на окрузі.

Таку думку на прес-конференції 18 жовтня висловив голова правління Комітету виборців Олександр Черненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За нашою оцінкою, підкуп виборців є найбільшою проблемою цих виборів. Підкуп буде масовим, і вже має місце, але він працює тільки в тому випадку, якщо цим займається тільки один з кандидатів в окрузі", - заявив Черненко.

"Зараз, особливо в Києві, на одному й тому ж окрузі розносять гроші від декількох кандидатів, і виборці вже заплуталися, у кого вони взяли гроші й за кого повинні голосувати", - пояснив він.

Так, за словами голови КВУ, у цей час підкуп виборців здійснюється не тільки безпосередньо видачею готівки, але й шляхом перерахування їх на рахунок мобільного телефону або на банківські картки, шляхом оформлення виборців агітаторами.

"Схопити за руку нікого, тому що все відбувається віртуально, але це залишається технологією підкупу", - підкреслив Черненко.

"І знову-таки – це вже не будуть "каруселі" під дільницями (коли виборець після виходу з дільниці отримує гроші), усе буде набагато раніше, з людьми вже працюють, розносять їм гроші й говорять – беріть 150 гривень, і якщо наш кандидат виграє, ви одержите ще 350 гривень. Тому виборцеві навіть не потрібно ні фотографувати бюлетень із позначкою, ні робити щось інше – він уже мотивований, щоб кандидат виграв", - пояснив Черненко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування