Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захист Луценка поскаржився на дії колонії

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 08:32

Захисники екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка оскаржили дії Менської колонії щодо порушення вимог надання побачень і конфіденційності.

Відповідний позов вони подали до Чернігівського окружного адмінсуду, заявив адвокат екс-міністра Олексій Баганець, повідомляє прес-служба "Народної самооборони".

"Ми подали позов до Чернігівського окружного адміністративного суду. Суддя у Чернігові призначив розгляд нашого позову на 29 чи 30 жовтня", - повідомив він.

"Ми виходимо з того, що він крім того, що є засудженим по одній справі – має право на зустріч з адвокатом, і також має право на зустріч згідно з законом про попереднє ув’язнення з адвокатом, вирок якого не вступив у законну силу", - сказав він.

Адвокат нагадав, коли вони приїжджали до Луценка, то сиділи у скляній кабінці, але їм відкривали маленьке віконце. Хоча і це адвокат вважає порушенням права на конфіденційність.

"Тому ми таку практику установи виконання покарання оскаржили в суді", - додав юрист.

Баганець зауважив, що коли суддя буде діяти в межах правового поля, то їхній позов буде задоволений. Бо захисники посилалися не тільки на загальні положення закону, в тому числі і на міжнародне законодавство, але й на внутрішні документи установи виконання покарань.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування