Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Опора" оприлюднить свої результати виборів вранці 29 жовтня

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 14:17

Громадянська мережа "Опора" має намір оприлюднити результати власного паралельного підрахунку голосів на виборах Верховної Ради в багатомандатному виборчому окрузі вранці 29 жовтня.

Про це на прес-конференції сказала координатор виборчих програм "Опори" Ольга Айвазовська, повідомляють "Українські новини".

"На тисячі дільниць, які обрані для паралельного підрахунку голосів, згідно зі статистичною вибіркою, будуть працювати наші спостерігачі. Уночі з 28 на 29 жовтня ми будемо вже мати результати виборів по всій Україні за пропорційною системою, і вранці о 09.30 ми їх оприлюднимо", - сказала вона.

Айвазовська відзначила, що, таким чином, буде зібрана унікальна інформація, набагато точніша, ніж результати exit-poll.

За її словами, на відміну від exit-poll, який підраховується на основі опитування громадян і всього на близько 450 дільницях, їх дослідження буде ґрунтуватися на фактичних даних офіційних протоколів, які будуть складені на виборчих дільницях, де будуть присутні спостерігачі від "Опори".

Айвазовська повідомила, що статистична погрішність вибірки при такому ж підрахунку під час президентських виборів в 2010 році склала 0,6%, і вона сподівається, що на цих виборах цей показник буде таким же.

Також вона повідомила, що спостерігачі на кожній з 1 тисячі дільниць, на яких буде відбуватися підрахунок голосів, будуть використовувати спеціальні лічильники для визначення кількості виборців.

"За допомогою цих лічильників кожен, хто підійде до урни й кине в неї бюлетень, буде підрахований. Такі ж лічильники використовуються в аеропортах або для підрахунку людей на масових заходах", - додала вона.

Таким чином, "Опора" буде вести паралельний підрахунок явки на дільниці для голосування.

Результати даного підрахунку будуть оприлюднитися "Опорою" о 12.00, о 16.00 і о 20.00 28 жовтня.

Як відомо, вибори в Раду пройдуть 28 жовтня за змішаною пропорційно-мажоритарною системою: 225 депутатів обираються за списками політичних партій (бар'єр для проходження в Раду – 5%), ще 225 – за мажоритарними округами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...