Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТівець хоче відсудити 50 тисяч за оцінки руху ЧЕСНО

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 16:42

Нардеп від БЮТ Олег Лукашук подав позов проти координатора руху ЧЕСНО у Хмельницьку Олега Черненка та газети "Поділля".

Як повідомляє прес-служба руху, позов про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди було подано 12 жовтня.

Приводом для позову стала публікація, в якій видання некоректно перефразувало оприлюднену Черненком оцінку доброчесності Лукашука на думку руху ЧЕСНО.

Згідно методології дослідження, Лукашук не відповідає 4 з 6 критеріїв доброчесності.

Народний депутат не погоджується з такою оцінкою, називає її наклепом, вимагає офіційного вибачення та спростування інформації на сторінках газети "Поділля", а також відшкодування моральної шкоди у розмірі 50 000 грн.

Перший розгляд справи у Хмельницькому міськрайонному суді відбудеться 22 жовтня.

Наразі юридична команда ЧЕСНО працює над захистом Черненка.

Прес-служба руху заявляє, що дослідження ЧЕСНО велося у відповідності до чітко розробленої методології, що є публічною та оприлюднена на сайті руху. В своїй оцінці рух посилається на відкриті та поважні інформаційні джерела, зокрема, у випадку Лукашука, на матеріали газети "Дзеркало тижня" та повідомлення Першого національного телеканалу.

Зокрема, оцінка стосувалась його діяльності у якості віце-президента Тендерної палати. Іншим джерелом, використаним при винесенні оцінки його участі у роботі парламенту та комітетів, став офіційний сайт Верховної Ради.

Усім народним депутатам за три дні до публікації даних було надіслано їх профілі та запропоновано надати свої коментарі щодо знайденої рухом ЧЕСНО інформації. Лукашук такою можливістю не скористався.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування