У СБУ розповіли, як зв’язали всі теракти в одну справу

П'ятниця, 19 жовтня 2012, 22:21

Досудове слідство підтвердило, що вибухи у Дніпропетровську, Запоріжжі та Харкові організували одні й ті ж особи.

Про це повідомив начальник слідчо-оперативної групи Служби безпеки України щодо розслідування вибухів у Дніпропетровську Віталій Маяков в ефірі "Шустер Live", відповідаючи на запитання, як вдалося зв’язати ці вибухи.

"Досудове слідство закінчено, і те, що я назву окремі докази, вже не зашкодить подальшому встановленню істини у справі", - зазначив він.

"Наприклад, на залишках пакету, в якому спрацював вибуховий пристрій в Харкові, виявлено ДНК двох причетних осіб. На конверті з вимогою виплати 5 мільйонів євро, який в Запоріжжі в "Сільпо" виявили ми, виявлено сліди ДНК ще одного фігуранта", - уточнив представник відомства.

"Крім того, під час обшуку в одного з фігурантів вилучено рюкзак, на якому хімічною експертизою встановлено наявність хімічних залишків - це аміачна селітра і кислота - які входили до складу саморобного вибухового пристрою", - розповів Маяков.

"Найбільш вражаючий доказ: експертиза металознавча порівняльна виявила загально родову належність залишку металу на свердлі, яке ми вилучили під час обшуку у одного з фігурантів справи, із осколками, які ми вилучили з тіла потерпілого 16 листопада минулого року", - підсумував він.

Як відомо, 13 жовтня 2011 року в центрі Харкова близько другої години ночі стався вибух біля одного з кіосків. Через тиждень, 21 жовтня 2011 року в центрі Запоріжжя в супермаркеті "Сільпо" спрацював вибуховий пристрій в одному з ящиків камери схову.

Ще кілька тижнів потому у Дніпропетровську в ніч на 16 листопада 2011 року на проспекті Карла Маркса вибухнула залізобетонна урна для сміття, в результаті чого загинула одна людина - фінансовий директор однієї з місцевих фірм.

27 квітня у Дніпропетровську вибухнули урни на трамвайній зупинці, постраждали 30 осіб, у тому числі 10 дітей.

Згідно з версією слідства, ідеологом і організатором вибухів був викладач Дніпропетровського університету Віктор Сукачов, який нібито керувався фінансовими мотивами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування