Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тюремники не пустили до Луценка посла США. Його люди кажуть, що це фарс

Вівторок, 23 жовтня 2012, 11:36

Пенітенціарна служба надала дозвіл віце-президенту Парламентської Асамблеї ОБСЄ Вальсбург Габсбург Дуглас на зустріч з Юрієм Луценком.

Про це йдеться в повідомленні служби.

Дозвіл на відвідання Луценка у вівторок була надано на підставі особистого звернення Луценка та офіційного звернення віце-президента ПА ОБСЄ.

Дозвіл надано також керівнику програм Міжнародного Секретаріату ОБСЄ пані Анні Черновій.

Однак пенітенціарна служба зазначає, що відповідно до чинного законодавства, ув’язнений має право на одне короткострокове побачення на місяць і Луценко використовує його для зустрічі з представниками ПА ОБСЄ.

"Керівництво Менської виправної колонії поінформувало посла США в Україні Джона Теффта про неможливість організації сьогодні побачення з Луценком. Крім того ДПтС повідомляє, що посол ЄС в Україні пан Ян Томбінскі до керівництва відомства або виправної колонії з проханням про зустріч із засудженим Луценком взагалі не звертався", - йдеться в повідомленні.

Однак, як повідомила на своєму Facebook прес-секретар "Народної самооборони" Лариса Сарган,"пенітенціарна служба зробила все можливе для того, аби зірвати візит посла США Джона Теффта, посла ЄС Яна Томбінські та віце-президента ПА ОБСЄ Валедебурги Х.Дуглас".

"Мета очевидна - влада боїться спілкування опозиційного лідера із високоповажними особами напередодні виборів", - підкреслила вона.

У той же час, як зазначається в повідомленні "Народної самооборони" відповідно до п. 46 Правил внутрішнього розпорядку установ виконання покарань, "побачення засуджених з дипломатичними представниками до кількості встановлених кримінально-виконавчим законодавством України не враховуються, їх число не обмежується".

"Побачення засудженому дозволяється не більш як з трьома дорослими особами", - зазначено у п. 47 цих же Правил.

Відповідно до цих норм, Юрієм Луценком і було запрошено трьох високоповажних дипломатів на жовтневу короткострокову зустріч.

"Ранкове повідомлення прес-служби ДПтСУ вчергове показало, що керівництво пенітенціарної служби вдається до підміни понять при наданні дозволу на зустріч із ув’язненим, порушуючи як закони, так і підзаконні акти України... Наголошуємо, що зустріч із послами іноземних держав входить до дозволеного короткострокового
побачення раз на місяць і не є понаднормовим", - підкреслено в повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...