МЗС вирішило змовчати щодо звинувачень ООН і викрадення російського опозиціонера

Вівторок, 23 жовтня 2012, 13:40

МЗС прокоментує заяву УВКБ ООН із приводу зникнення російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва після вивчення відповідних документів.

Про це сказав на брифінгу у вівторок прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

"Ми це питання зараз уважно вивчаємо, і коли в нас буде позиція - ми обов'язково дамо коментар", - сказав він.

"Україна дотримується взятих на себе міжнародних зобов'язань, і тому наша відповідь має бути обґрунтованою і ґрунтовною, на базі тих документів, які ми одержали", - додав Дикусаров.

Він зазначив, що українське зовнішньополітичне відомство не одержувало ніяких звернень від російської сторони щодо даної людини.

Дикусаров підкреслив, що МЗС не займається пошуком іноземців на території України, питання перетину кордону стосуються компетенції інших відомств.

Як повідомлялося, Верховний комісар ООН у справах біженців висловив глибоку стурбованість зникненням у Києві Развозжаева, який просив політичного притулку.

У заяві Верховного комісара також зазначено, що у випадку видачі прохача про притулок "країні походження, без поваги існуючих процедур, це може призвести до того, що держава буде притягнута до відповідальності за грубе порушення національного й міжнародного права".

Інтерфакс

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News