КВУ: Більшість членів окружкомів – не фальсифікатори

Вівторок, 23 жовтня 2012, 15:12

Більшість членів виборчих комісій мають досить високий кваліфікаційний рівень для проведення виборів.

Про це на прес-конференції 23 жовтня заявив голова Комітету виборців України Олександр Черненко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Іти на виборчу дільницю з апріорним настроєм, що все вже визначено й буде сфальсифіковано, не варто. Повірте, у багатьох випадках, я думаю, у переважній більшості, усе буде добре. Більшість членів комісій – нормальні, порядні люди, це не брудні фальсифікатори, як багатьом здається", - заявив він.

Разом з тим Черненко визнав, що "безумовно, на деяких з них буде чинитися тиск, когось із них підкуповують".

У цілому, за даними КВУ, на даний момент дві третини членів виборчих комісій або мають досвід участі в попередніх виборах, або пройшли навчання.

"Коли виборчі комісії були тільки сформовані – і окружні, і дільничні – випадкових людей там була більшість, тому що "технічні" партії подавали кого завгодно, щоб отримати квоту, а потім вони проводили заміни", - пояснив глава КІУ.

Він додав, що в середньому по Україні змінилося 50% від складу комісій, і "на місце цих випадкових людей ті "нетехнічні" партії, які забрали в "технічних" квоти, посилали досить досвідчених людей".

"Тому на дві третини (склад виборчих комісій) – це люди з певним рівнем кваліфікації. Ну і, ймовірно, інші будуть просто дивитися й робити те, що їм скажуть більш досвідчені старші товариші", - додав Черненко.

Як відомо, раніше КВУ заявляв, що близько двох третин кандидатів у народні депутати за мажоритарними округами реєструвались як технічні та що на виборах прогресує чорний піар і підкуп.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News