Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича просять розібратись з викраденням російського опозиціонера

Вівторок, 23 жовтня 2012, 17:41

Депутат від БЮТБ Остап Семерак просить президента Віктора Януковича відреагувати на інформацію про викрадення російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва з України.

Про це йдеться в депутатському зверненні депутата, який є у розпорядженні Української правди.

Депутат просить проінформувати громадськість і його самого, коли і де Развозжаєв перетнув український кордон, чи просив він про політичний притулок та статус біженця, чи санкціонувалося перебування іноземних спецслужб органами влади України.

Семерака також цікавить, чи було дотримано вимоги Європейської конвенції про видачу правопорушників, українського законодавства та відповідних україно-російських угод, чи було порушено кримінальну справу за фактом зникнення особи, чи проводяться оперативно-пошукові заходи реагування.

Депутат також поцікавився, яких заходів вживає президент для "припинення систематичних операцій з викрадення людей іноземними спецслужбами на території України" та для "захисту прав, свобод і безпеки громадян України на її території від іноземних спецслужб".

"Прошу взяти під особистий контроль забезпечення проведення необхідних заходів, передбачених чинним законодавством щодо перевірки фактів, викладених в звернення, а в разі їх підтвердження вжити негайних заходів реагування", - йдеться в зверненні.

Депутат зазначив, що, за українським законодавством, іноземці, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими ж правами і мають ті ж обов’язки, що і громадяни України.

Як відомо, 19 жовтня з'явилась інформація про викрадення Развозжаєва російськими спецслужбами з території України.

Йому вже висунули звинувачення в підготовці масових заворушень.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування