Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко знову проситься в колонію

Вівторок, 23 жовтня 2012, 18:18

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко повторно звернулася із заявою про переведення її в Качанівську виправну колонію.

Про це повідомив адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні Юлія Володимирівна повторно звернулася із заявою і до головного лікаря лікарні (Михайла Афанасьєва), і до начальника колонії (Ігоря Колпащікова) із заявою про те, щоб її таки перевели в колонію, тому що в тих умовах, в яких зараз вона знаходиться неможливо лікування", - розповів він.

"І до даної заяви була долучена в якості додатку позиція лікарів клініки "Шаріте", що стосується цього питання", - сказав Плахотнюк у вівторок журналістам біля ЦКБ №5.

Він процитував переклад листа німецьких лікарів за підписом глави клініки "Шаріте" Карла-Макса Айнхойпля від 19 жовтня, в якому критикується оприлюднення відеозаписів Тимошенко в лікарняній палаті і процедурному кабінеті і підкреслюється неможливість вилікувати екс-прем'єра в умовах, коли немає можливості для довірливого спілкування лікарів і пацієнтки.

"Лікарі клініки "Шаріте" рішуче критикують оприлюднення відеозаписів, на яких показується пані Тимошенко в лікарні і на проведення яких вона не давала свого дозволу", - уточнив Плахотнюк.

"Це ще одне серйозне порушення принципу довіри, на який кожен пацієнт повинен розраховувати без яких би то не було обмежень. Це чергове неправомірне використання конфіденційної інформації, що з точки зору лікарів, є абсолютно неприпустимим", - процитував лист захисник.

"Ми вже неодноразово критикували те, що не маємо можливості вести довірчі терапевтичні розмови з пацієнткою: постійна присутність охорони, присутність іншої пацієнтки, установка камер і постійне спостереження, яке ведеться чоловіками-охоронцями, не тільки зачіпає почуття сором'язливості пацієнтки, але і є несумісним з діючими в Європі принципами та повагою до гідності пацієнтки", - зазначили лікарі.

"Чергове оприлюднення відеозаписів в медичному контексті є неприпустимим як з медичної, так і з людської точки зору. Таким чином, українська тюремна адміністрація підтверджує висловлені ще в березні 2012 року побоювання лікарів "Шаріте", що в таких умовах успішне лікування пацієнтки неможливо", - дочитав лист Плахотнюк.

На його думку, подальше перебування Тимошенко в лікарні буде "насильницьким утриманням".

"Незрозуміло, чого чекає пенітенціарна служба, і які зараз будуть робитися заяви органів влади на противагу цій заяві... У даній ситуації її подальше перебування в лікарні буде нічим іншим як насильницьким утриманням її тут, тому що своє ставлення до цього питання вона висловила", - зазначив адвокат.

"Німецькі лікарі свою думку висловили. Тепер справа тільки за пенітенціарної службою і вона зобов'язана перевести Юлію Володимирівну в колонію", - сказав Плахотнюк.

Він також не зміг відповісти на питання, чи приїдуть лікарі з клініки "Шаріте" для участі в засіданні Міжнародної медичної комісії або обмежаться письмовим викладенням своєї позиції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...