Лазаренко: Моє повернення буде залежати від керівництва країни

Середа, 24 жовтня 2012, 10:52

Екс-прем'єр Павло Лазаренко каже, що його повернення в Україну після звільнення з ув’язнення у США залежить від керівництва України.

Про це він заявив в інтерв'ю РІА "Новости", відповідаючи на запитання, чи збирається він повертатися в Україну.

"Ось уже декілька місяців поспіль моє повернення супроводжується шумом заяв прокурорських чиновників України – і тих, хто вже на пенсії, і тих, хто займає нині високі посади, – мовляв, одразу ж в аеропорту Лазаренко буде арештований. Без рішення суду, без висунутих обвинувачень – просто погрози", - зазначив Лазаренко.

"А тут ще на з’їзді партії "Громада" мене висунули кандидатом у народні депутати України. У Центральній виборчій комісії так в авральному порядку готували постанову про відмову мені в реєстрації, що не стали навіть розбиратися в порядку легалізації рішень іноземних судів на території України. Діяли за прямою вказівкою з прокуратури – не пущати!", - додав він.

"Тому моє повернення буде залежати не від мене, а від керівництва країни. Мене 15 років переслідують винятково за політичними мотивами. Прийшов час нинішній владі рішуче втрутитися й зупинити ці протиправні дії", - заячвил екс-прем'єр.

Лазаренко не боїться, що якщо залишиться у США, то американці видадуть його на запит Генпрокуратури України.

"Американська юридична система являє собою, як правило, зразок виконання правових і демократичних зобов’язань, у тому числі й стосовно людей, обвинувачених на її території іншим учасником переговорного процесу", - сказав він.

Лазаренко також запевнив, що не проситиме про допомогу представників нинішньої влади України.

"Ні з ким із чинних зараз у владі політиків я не підтримую контакти й не збираюся звертатися по допомогу", - заявив він.

"І справа тут зовсім не в Лазаренкові. Допомагати людям, які опинилися за гратами за кордоном, а таких, повірте, сотні – моряки, пілоти, військові фахівці – прямий борг українського МЗС та інших структур", - зазначив екс-прем'єр.

"Тому політика подвійних стандартів, кому допомогти – кого збезчестити, кого згадати – про кого забути, як ракова пухлина, що роз'їдає владну вертикаль, повинна стати предметом особливого занепокоєння чинного президента", - заявив Лазаренко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування