Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція не буде формувати Кабмін – Яценюк

Середа, 24 жовтня 2012, 13:43

Опозиція в жодному разі не буде брати участь у формуванні уряду, якщо переможе на парламентських виборах.

Про це на прес-конференції у Львові 24 жовтня заявив голова ради Об'єднаної опозиції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Опозиція ні за яких умов не буде брати участь у формуванні уряду. Зараз і посади такої, як прем'єр-міністр, не існує. Ні, є дядько, який сидить в офісі прем'єр-міністра, гарною мовою розповідає про "папєрєдніків", але ця людина взагалі нічого не вирішує", - сказав Яценюк.

Він додав, що ця людина "тільки витрачає державні кошти на утримання свого офісу".

"Усе вирішує президент Янукович, і ніякого співробітництва із цим президентом у частині кадрових призначень бути не може. Єдине співробітництво – ми будемо приймати наші закони й вимагати їх підписання у Януковича, і нехай спробує ці закони заветувати", - додав він.

За словами Яценюка, український уряд може бути сформований тільки новим демократичним президентом, і це буде означати, що Об'єднана опозиція візьме всю повноту відповідальності за ситуацію в країні на себе.

"Тому що зараз усю повноту відповідальності несе особисто президент Янукович. У нього є необмежені повноваження, йому підлеглий парламент, у нього є ручний прокурор, ручна СБУ, ручні всі органі місцевої влади", - сказав Яценюк.

"Тому коли вони розповідають, що в них щось не вийшло, то нехай скажуть, що їм ще треба, щоб вийшло хоча б щось", - підсумував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування