Іванішвілі про війну: Саакашвілі дав Росії здійснити мрію

Середа, 24 жовтня 2012, 14:43

Кандидат у прем'єри Грузії Бідзіна Іванішвілі має намір відновити територіальну цілісність Грузії, хоча знає, що це довгий процес.

Про це він сказав у середу на зустрічі з парламентською меншістю, передає Грузія онлайн.

"Можливо, ми не зможемо швидко повернути території, але є класичний шлях побудувати цікаву країну, після чого відбудеться відновлення територіальної цілісності", - заявив Іванішвілі.

Він додав, що нова влада зробить всі, щоб повернути окуповані території.

При цьому він обвинуватив президента Михайла Саакашвили в тім, що він дав можливість Росії вторгнутися в Грузію в 2008 році.

"Що стосується російських проблем, відповім у загальному - те, що ми одержали в 2008 році, якби не провокації вашого головнокомандуючого, ці процеси не відбулися б. Якби в нас була нормальна влада, цього б не відбулося", - заявив він.

"Ваші заяви, що Росія до цього готувалася протягом років.. скажу більше - не протягом років, а століть у Росії було бажання перейти по цю сторону границь Кавказу, але те, чого вона бажала протягом років і століть і не змогла здійснити, зміг зробити ваш лідер Саакашвили, і на підставі тієї провокації в Росії з'явився реальний привід", - заявив він.

"Ви дали Росії таку можливість здійснити давню мрію, і ми реально одержали окуповані території", - заявив Иванишвили.

"Можливо ми не зможемо швидко повернути території, але є класичний шлях побудувати цікаву країну. Грузія повинна бути цікавої для проживання абхазів і осетин. Ми повинні зацікавити їх тими умовами, які реально будуть створені", - заявив він.

Иванишвили також заявив, що збирається через півтора року піти з політики.

"Після того, як очолювана мною коаліція виграла парламентські вибори, я можу сказати точно, що через півтора року я піду з політики, але не покину Грузію", - заявив Иванишвили.

За словами кандидата в прем'єри, після того, як він піде, він збирається залишити таку команду, що виконає всі передвиборні обіцянки "Грузинської мрії".

"Цим я не знімаю із себе відповідальності за свої обіцянки. Я маю намір стати активним членом громадянського суспільства", - підкреслив він.

Під час зустрічі з ним опозиційні депутати закликали Іванішвілі пересилити себе й назвати Саакашвілі президентом Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...