Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КВУ: Великих порушень слід чекати під час підрахунку голосів

Середа, 24 жовтня 2012, 16:01

Голова Комітету виборців України Олександр Черненко прогнозує, що останні дні перед виборами боротьба між кандидатами буде найзапеклішою.

Про це він сказав на прес-конференції в Києві в середу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За словами Черненка, для того щоб виборцям захистити свій голос, треба насамперед піти на дільницю і проголосувати, щоб бути упевненим, що голос не вкрали.

"Я думаю, що в день голосування якихось проблем не варто очікувати. Варто очікувати певних скандалів, досить великий градус емоцій на дільницях. Якщо і буде щось траплятися, то, швидше, інциденти, а не грубі фальсифікації", - додав він.

 "А вже під час підрахунку голосів, звичайно, може бути що завгодно: від вимкнення світла до вкидання бюлетенів, псування бюлетенів із голосами за певного кандидата. Я думаю, що це буде не в усіх округах, але в найбільш проблемних округах", - вважає Черненко.

При цьому, на думку експерта, грубих фальсифікацій у голосуванні за партійні списки особливо не буде, оскільки влада зацікавлена в тому, щоб результати голосування відповідали волевиявленню громадян.

За його словами, в останні дні перед виборами ситуація загостриться, хоча кандидати "нічого кращого не придумують, як роздавати неприкрито направо і наліво гроші або вкидати компромат і чорний піар".

"Я думаю, що найближчими днями ще вкидатиметься якась чорнуха", - сказав Черненко, додавши при цьому, що мало кому вдасться переламати хід виборчої кампанії в ці дні.

Водночас експерт не виключив, що через гроші певні кандидати зможуть перекупити достатньо виборців, щоб забезпечити собі перемогу. Він уточнив, що йдеться саме про тих виборців, які ще не визначилися або не хотіли йти на вибори, проте за гроші прийдуть проголосувати.

 Водночас Черненко не виключив, що результати голосування за партійними списками можуть збігатися з результатами екзитполів, які проводитимуть у день виборів.

Голова КВУ також зазначив, що якщо порівнювати попередні виборчі кампанії, то на попередніх парламентських виборах "були тиск і цензура, а на цих - підкуп і джинса".

"На українця після 2004 року стало складніше тиснути, але його легше купити", - сказав експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування