Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У день виборів "Перший" покаже голосування он-лайн, проект Шустера і концерт

Четвер, 25 жовтня 2012, 11:39

28 жовтня, у день виборів до Верховної Ради, "Перший національний" висвітлюватиме перебіг парламентських виборів цілодобово.

Про це повідомляє "Телекритика" з посиланням на прес-службу каналу.

За допомогою камер відеоспостереження, встановлених на 32188 виборчих дільницях, "Перший" транслюватиме перебіг голосування у режимі он-лайн.

У день виборів на каналі працюватимуть дві новинні студії.

Починаючи з 8:00 ранку, тобто з моменту відкриття виборчих дільниць і початку роботи системи відеоспостереження, щогодини виходитимуть випуски "Новин" (8:00, 9:00, 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00, 18:00 і 19:25).

У них будуть прямі включення з прес-центру Центральної виборчої комісії, зі спеціальної прес-зали у будівлі ЦВК, у якій будуть встановлені екрани для трансляції відео з камер спостереження, а також із прес-центру Дипломатичної академії Міністерства закордонних справ України, де працюватимуть міжнародні експерти.

Одна з новинних студій каналу буде організована для спілкування з членами ЦВК та міжнародними експертами, анонсування прямих трансляцій брифінгів, прес-конференцій та круглих столів, які відбуватимуться в ЦВК та МЗС, видачі екстраповідомлень у перерві між регулярними випусками новин, а також для коментування подій, зафіксованих камерами.

У проміжках між включеннями зі студії канал транслюватиме концерт, оскільки 28 жовтня – День визволення України від німецько-фашистських загарбників.

"Навіть під час трансляції концертної програми на екранах зберігатиметься невелике вікно, в якому демонструватиметься онлайн-відео з виборчих дільниць", - зазначає канал.

З 19:50 до 2:00 траслюватиметься спецпроект Савіка Шустера. У ньому візьмуть участь політики, члени ЦВК, міжнародні спостерігачі і незалежні експерти. Також заплановано включення зі штабів провідних політичних сил України, а також із ЦВК та МЗС.

НТКУ також закликає інші телеканали скористатися технічними можливостями "Першого національного" і долучитися до висвітлення виборів.

Загалом, НТКУ сформує три програми – канали зв’язку.

Програма-1 – основний ефірний канал, який забезпечує безперервне онлайн-мовлення з 8:00 до 2:00 і збирає відео з усіх майданчиків, на яких розташовані камери "Першого національного": три в будівлі ЦВК і два – в МЗС.

Програма-2 – допоміжний канал для трансляції засідань і брифінгів, які проводитимуться в ЦВК і МЗС. Після 20:00 цей канал буде транслювати засідання з ЦВК.

Програма-3 – для трансляції поліекрану, відображатиме перебіг голосування на декількох десятках виборчих дільниць одночасно. Програма-поліекран буде транслюватися з 8:00 до 20:00. З 20:00 до 2:00 там будуть транслюватися засідання і брифінги в МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування