Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Human Rights Watch закликає Україну розібратися з викраденням Развозжаєва

Четвер, 25 жовтня 2012, 12:52

Організація Human Rights Watch закликає влади України ініціювати розслідування за фактом зникнення російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва в Києві.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби організації, передають Українські новини.

"Необхідно серйозне розслідування, щоб визначити, чи були українські чиновники залучені, і притягти до відповідальності кожного, хто мав до цього відношення", - цитується в повідомленні директора відділення Human Rights Watch у Європі й Центральній Азії Хью Уільямсон.

Влада США також офіційно висловила Росії свою стурбованість і попросила "розслідувати питання", пише Комерсант.

"Протягом останніх днів з'явилися цілком заслуговують довіри повідомлення про Леоніда Развозжаєва, у тому числі заяви УВКБ ООН і правозахисників, які відвідали його у в'язниці", - заявив прес-секретар посольства США в РФ Джозеф Крузіч. 

"Ми глибоко стурбовані цими повідомленнями й уважно стежимо за розвитком ситуації. Сьогодні ми висловили свою стурбованість уряду Росії й попросили ретельно розслідувати це питання",- сказав він.

У Кремлі кажуть, що звернення США ще не одержували.

"Ми не знаємо, кому саме була висловлена стурбованість. Це компетенція МЗС, що обов'язково дасть відповідну відповідь",— запевнив прес-секретар президента Володимира Путіна Дмитро Пєсков. 

Раніше у ЄС також висловили вимогу до України розслідувати всі обставини викрадення Развозжаєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування