Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кабмін переніс перепис населення, бо грошей не вистачало

Четвер, 25 жовтня 2012, 15:36

Уряд ухвалив рішення про перенесення терміну проведення Всеукраїнського перепису населення з 2012 року на 2013 рік.

Відповідне розпорядження прийнято 25 жовтня на засіданні Кабінету міністрів, повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

"Основною метою документа є забезпечення належного завершення підготовчих робіт та створення необхідної матеріально-технічної бази для якісного проведення Всеукраїнського перепису населення", - сказано в повідомленні.

"Проблематичність здійснення в повному обсязі комплексу робіт з підготовки і проведення перепису населення у 2012 році пов’язана з обмеженістю упродовж 2008-2012 років асигнувань загального фонду державного бюджету (профінансовано лише на 41,4% від потреби) на підготовку Всеукраїнського перепису населення", - пояснюється в ньому.

У міністерстві запевняють, що перенесення перепису на 2013 рік "не призведе до збільшення обсягів асигнувань загального фонду державного бюджету на виконання комплексу робіт, пов’язаних із проведенням, обробленням, узагальненням його підсумків (2013-2015 рр.) в рамках бюджетної програми "Статистичні обстеження та переписи".

"Реалізація розпорядження не суперечить завданням Програми економічних реформ на 2010-014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" та сприятиме якісному проведенню Всеукраїнського перепису населення", - додають у відомстві.

Як відомо, уряд планував всеукраїнський перепис населення на 2011 рік, згодом його перенесли на грудень 2012 року.

Проте ще на початку цього року віце-прем’єр Сергій Тигипко повідомив про намір перенести перепис населення на 2013 рік.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування