Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Голова ЦВК відкинув звинувачення в закритих засіданнях

Четвер, 25 жовтня 2012, 16:41

У Центрвиборчкомі заперечують, що ЦВК проводить закриті засідання і наради, куди не запрошуються представники певних партій.

Про це заявив голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал у відповідь на стурбованість спостерігачів тим, що ЦВК нібито проводить закриті передвиборчі засідання, а в окружних та дільничних комісіях відсутні представники деяких партій.

"Мені невідомі причини формування цієї думки, хоча можу припустити, що дехто робить відповідні припущення, виходячи із суб’єктивного розуміння особливостей роботи комісії", - заявив Шаповал, повідомляє прес-служба ЦВК.

"Переважна більшість питань, які розглядає ЦВК на своїх засіданнях, мають очевидний характер і об’єктивно не потребують реальних обговорень. Дискусійність інших питань засвідчується їх обговоренням, іноді гострим, на засіданнях або різним голосуванням членів ЦВК" , - сказав він.

"Нинішній персональний склад Комісії, згідно з чинним законодавством, формувався за відповідної участі різних політичних партій, які були і залишаються опонентами у політичному процесі", - наголосив Шаповал.

На його думку, "об’єктивному коментатору важко було б передбачити, що різні члени ЦВК можуть погодитися на закритий режим роботи – це суперечило б елементарній логіці".

"Як висновок, категорично не сприймаю констатації щодо якихось попередніх і закритих засідань ЦВК", - заявив Шаповал.

Він сказав, що Центрвиборчком відкритий для дискусій, але "потребує об’єктивної оцінки" своєї роботи і виборчого процесу.

Як відомо, раніше секретар США Гілларі Клінтон та верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої і безпекової політики Кетрін Ештон висловили стурбованість повідомленнями про застосування адмінресурсу в Україні на користь кандидатів від правлячої партії та через труднощі, з якими зіткнулися деякі ЗМІ.

"Також ми стурбовані через те, що ЦВК продовжує проводити передвиборчі засідання за закритими дверима, та відсутністю представників деяких політичних партій в окружних та дільничних комісіях", - написали спостерігачі в New York Times.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування