Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Харківський суд вирішив, що Кернес не займався агітацією

Субота, 27 жовтня 2012, 10:50

Харківський окружний адмінсуд відмовив у задоволенні позову кандидата в депутати від округу № 168 Ігоря Балути ("Батьківщина") до міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Суд не визнав виступ Кернеса на сесії Харківської міськради, який містить заклик підтримати кандидатів-мажоритарників від Партії регіонів, передвиборчою агітацією з грубим порушенням законодавства, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Колегія суддів приходить до висновку про відсутність підстав для задоволення позову з урахуванням невстановлення невідповідності поведінки відповідача у спірних правовідносинах вимогам Закону України "Про вибори народних депутатів України", - йдеться в постанові колегії суддів.

У документі наголошується, що виступ Кернеса не може бути кваліфіковано як передвиборна агітація ані за формою, ані по суті.

Як повідомлялося, в середу на сесії міськради Кернес розкритикував дії опозиції і закликав підтримати кандидатів-мажоритарників від Партії регіонів.

"Я вважаю, що у нас є всі можливості перемогти. І вперше щоб у місті Харкові з'явилася команда лобістів, яка буде лобіювати в Києві інтереси територіальної громади. І я ще раз повторю: це Валерій Писаренко, Ірина Бережна, Анатолій Денисенко, Ірина Горіна, Дмитро Святаш, Володимир Мисик та Олександр Фельдман. Я прошу всіх підтримати ", - сказав Кернес на сесії, яка транслювалася в прямому ефірі двох харківських телеканалів.

Балута вимагав визнати цей виступ передвиборною агітацією з грубим порушенням чинного законодавства, оскільки закон про вибори народних депутатів забороняє участь у передвиборній агітації посадових і службових осіб органів місцевого самоврядування в робочий час.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування