Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Києві пікетують будівлю СБУ через викрадення Развозжаєва

Субота, 27 жовтня 2012, 14:14

Представники низки громадських організацій у суботу пікетують будівлю СБУ з вимогою прояснити ситуацію навколо російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва.

Як передає "Інтерфакс-Україна", вони вимагають усунути від посад керівників СБУ та Державної прикордонної служби до з'ясування обставин виїзду Развозжаєва з України.

Кілька десятків учасників пікету тримають плакати "СБУ - філія ФСБ", "Свободу Развозжаєву", "От би вас хтось викрав".

Один з організаторів акції, керівник громадської організації "Інститут "Республіка" Володимир Чемерис розповів агентству, що представники громадських, студентських, правозахисних та профспілкових організацій таким чином висловлюють рішучий протест проти "нахабного викрадення російського опозиційного політика".

За його словами, учасники акції направлять відповідне письмове звернення на ім'я глави СБУ і мають намір просити президента країни усунути з посади керівника спецслужби і главу Держприкордонслужби України до з'ясування обставин того, що сталося з російським опозиціонером.

Також представники української громадськості вимагають від Генпрокуратури України провести службове розслідування за подіями, що сталися з Развожаєвим, а від МЗС України - заявити ноту протесту РФ, в якій наполягати на поясненні "правових підстав дій російських спецслужб на території України".

У той же час, керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко в суботу повідомила агентству, що Служба безпеки не отримувала жодних звернень і заяв від потерпілих або будь-яких організацій у зв'язку з перебуванням в Україні Развозжаєва.

"Ми проводимо перевірку обставин перебування Развозжаєва на території України, з урахуванням того, що справа набула суспільного резонансу і прозвучали останнім часом суперечливі заяви з цього приводу", - сказала вона.

"Давайте розберемося, що насправді відбулося, а потім будемо робити висновки", - підкреслила Остапенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування