Суд заборонив частині голосіївських "хворих" голосувати вдома

Субота, 27 жовтня 2012, 19:52

Голосіївський райсуд Києва за позовом ВО "Батьківщина" відмовив 54 виборцям у проханні голосувати на дому через фіктивні медичні довідки.

Зокрема, судом було встановлено, що медичні довідки, видані зазначеним громадянам, не містять жодних відомостей про лікаря, який їх видавав. Окрім того, довідки не датовані, а кілька з них мають один і той самий порядковий номер, повідомляє прес-служба партії.

На адресу дільничної комісії № 800014 надійшло 58 заяв виборців про голосування на дому. Чотирьом заявникам ДВК відмовила, оскільки їхні медичні довідки були завірені печаткою медичної установи Московського району Києві, якої насправді не існує. Решту 54 заяви ДВК прийняла попри очевидні порушення.

Об’єднана опозиція подала позов до Голосіївського райсуду з вимогою визнати дії ДВК щодо прийняття 54 заяв виборців про голосування на дому протиправними.

Суд задовольнив позов та виніс окрему ухвалу, якою довів до відома прокурора Голосіївського району Києва та голови окружної виборчої комісії одномандатного виборчого округу № 211 про грубі порушення.

Прес-служба "Батьківщини" також повідомляє, що станом на день 27 жовтня по Україні зафіксовано вже понад 350 тисяч заяв про голосування вдома.

Найбільше заяв щодо голосування за місцем перебування зафіксовано в Одеській, Луганській, Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій, Тернопільській, Хмельницькій, Чернігівській областях та у містах Київ і Сімферополь.

Так, на Донеччині вдома голосуватимуть 87 тисяч виборців, у Дніпропетровській області – 51 тисяча, у місті Києві – 37 тисяч громадян.

Як повідомлялося, кандидати від опозиційних сил у Голосіївському районі повідомляли, що з 22 до 26 жовтня на окрузі було подано близько 8 тисяч заяв про голосування на дому, що становить майже 15% від числа виборців, які за соцопитуваннями прийдуть на дільниці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News