Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС відповіло Ештон, що причин для занепокоєння немає

Субота, 27 жовтня 2012, 23:20

МЗС запевняє Європейську комісію в прозорості діяльності ЦВК.

"Ми були здивовані появою певних сумнівів стосовно прозорості діяльності ЦВК, висловлених речницею Верховного представника з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Кетрін Ештон", - йдеться в коментарі прес-служби МЗС, поширеному в суботу.

"Але причин для занепокоєння немає, оскільки ЦВК була змодельована за прикладом аналогічних європейських інституцій, а прозорість та її діяльність в минулому отримували схвальні відгуки від представників ПАРЄ та інших організацій", - запевнили в МЗС.

У відомстві підкреслили, що робиться усе можливе для забезпечення проведення виборів 28 жовтня у відповідності до міжнародних стандартів.

"Рівні умови та сприятливе виборче середовище гарантовані тим фактом, що кожна парламентська політична партія, проурядова чи опозиційна, представлена у ЦВК як в рамках закритих організаційних засідань, так і під час ключових за змістом для виборів відкритих заходів", - наголошується в повідомленні.

МЗС також звертає увагу на заяву передвиборчої місії спостереження ПАРЄ від 22 вересня, в якій зокрема зазначається, що резонансі судові справи не повинні використовуватися для делегітимізації виборів.

"Духу та букві цього висновку авторитетної європейської організації, на жаль, суперечать ремарки окремих представників Європейської комісії щодо того, що засудження деяких колишніх посадовців може вплинути на їхні оцінки виборчого процесу", - зазначили в МЗС.

Як повідомлялося, минулого тижня держсекретар США Гілларі Клінтон та верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої і безпекової політики Кетрін Ештон у своїй статті для New York Times написали, що шкодують "через засудження лідерів опозиції під час судових процесів, які не відповідали міжнародним стандартам та через ненадання їм права брати участь у виборах".

"Ми стурбовані останніми повідомленнями про застосування адмінресурсу на користь кандидатів від правлячої партії та через труднощі, з якими зіткнулися деякі ЗМІ. Також ми стурбовані через те, що ЦВК продовжує проводити передвиборчі засідання за закритими дверима та відсутністю представників деяких політичних партій в окружних та дільничних комісіях", - йшлося у статті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування