В Одесі знайшли ручки з зникаючим чорнилом, в Івано-Франківську – технологію "синій светр"

Неділя, 28 жовтня 2012, 13:49

Сім дільниць у Київському районі Одеси тимчасово припинили роботу через знайдені в кабінках ручки зі зникаючим чорнилом.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на керівника прес-служби Одеської міліції Володимира Шаблієнка.

За його словами, про ручки повідомили голови дільничних комісій.

Прибувши на місце, правоохоронці склали відповідні акти і на деякий час призупинили роботу дільниць. наразі дільниці працюють у штатному режимі, а міліція проводить подальшу перевірку.

При цьому прес-служба виборчого штабу Об'єднаної опозиції в Одеській області повідомляє з посиланням на неназваного члена дільничної комісії, що ручки було доставлено з окружної комісії. Також в опозиції кажуть, що до моменту виявлення ручок на цих дільницях встигли проголосувати щонайменше 10% виборців.

***

Члени виборчої комісії №198 (місто Сміла Черкаської області) побилися в перерві між засіданнями, розповіла "Інтерфакс-Україна" представниця громадської мережі "Опора" Марина Макуха.

За її словами, під час перерви між засіданнями виборчкому сталася бійка між заступником голови окружної виборчої комісії від Української народної партії Олегом Петренком і членом комісії від партії "Руський блок" Світланою Саприкіною.

"Суперечка виникла з приводу того, у кого зберігатимуться протоколи голосування", - розповіла Макуха.

Члени комісії намагалися вирвати протоколи одне в одного. Внаслідок конфлікту протоколи на зберігання забрав Петренко.

***

У 83-му (Івано-Франківськ) та 88-му (Коломия) виборчих округах спостерігачі Опори зафіксували ймовірні прояви технології фальсифікації виборів "синій светр". 

На усіх, перевірених спостерігачами ДВК, жінка-член комісії мала на собі елементи одягу червоного кольору: светр, хустинку, накидку, піджак тощо.

Напередодні виборів ОПОРА вже повідомляла про ймовірне застосування технології "синій светр".

"Реалізацією цієї технології дуже важко зафікусвати на практиці, опорівці продовжують спостерігати за цими членами ДВК", – зазначив Іван Маруняк.

***

У Запорізькій області представники Комітету виборців України виявили факти агітації за Партію регіонів на території виборчої дільниці, а також припинено спробу організації "каруселі".

Як повідомив УНІАН керівник Запорізької обласної громадської організації КВУ Роман П’ятигорець, "спостерігачами виявлено факт агітації за ПР на ДВК 230292 (ОВК №80 – Мелітополь і Мелітопольський район Запорізької області): голова Вознесенівської сільради агітував голосувати за ПР прямо на дільниці".

Факт агітації за ПР виявлено, за даними П’ятигорця, також у Запоріжжі – на ДВК 230876 ОВК №74 (Комунарський і частина Жовтневого районів Запоріжжя). "На ОВК 74 ДВК 230876 виявлено організоване підвезення людей на дільницю автобусом з написом "За Сухого" (Ярослав Сухий - кандидат у 74-му окрузі від ПР).

На ДВК 230875 і 230814 – намагалися організувати "каруселі", - повідомив П’ятигорець.  

***

У Києві на дільниці №800056, у гуртожитку Національного аграрного університету, в списках виборців не значиться жоден студент 1 та 5 курсів цього навчального закладу.

Як повідомляє прес-служба "Батьківщини", всього таких виборців близько 500 осіб.

Прийшовши на дільницю за місцем прописки, студенти не знайшли свої дані у списках виборців.

Спостерігачі від "Батьківщини" на цій дільниці повідомили, що жоден студент з гуртожитку №4 не проголосував.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування